22 .prosinca 2020. sukladno epidemiološkim mjerama, putem aplikacije ZOOM, održana je online završna konferencija projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ”.

S obzirom na to da Slavonija nudi bezbroj mogućnosti razvoja u turizmu, Tehničko učilište Vinkovci u sklopu projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ” odlučilo je dati svoj doprinos  te najugroženijim dobnim skupinama na tržištu rada omogućiti  obrazovanja u sektoru turizma i na taj način im olakšati zapošljivost i konkurentost na tržištu rada.

Ovim projektom bit će omogućena integracija 40 nezaposlenih osoba u društveni život zajednice kroz stjecanje novih vještina, poboljšanje znanja i poticanje aktivnog uključivanja na tržište rada kroz razvoj tri programa obrazovanja u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih  i potrebama turističkog sektora VSŽ. Tehničko učilište Vinkovci u suradnji s Učilištem Studium i Poletom d.o.o kroz 20 mjeseci trajanja projekta omogućilo je obrazovanje i dodatno osposobljavanje za 40 nezaposlenih osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine.

Vrijednost projekta je 997.774.84 kn, a kroz ovaj projekt nezaposlene osobe obrazovale su se za programe Turističkog animatora u aktivnom turizmu,  Voditelja prodaje i marketinga u turizmu i Pratitelja u kulturnom turizmu. Uz snažnu komponentu praktičnog rada sudionici su dobili uvid u način na koji mogu iskoristiti svoje znanje te primijeniti nove vještine.