U okviru projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ” u Vinkovcima je održana početna konferencija projekta, a radi se o projektu nositelj kojega je Tehničko učilište Vinkovci, u stopostotnom iznosu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda.

Zadovoljstvo nam je biti nositelj projekta kojim će se povećati zapošljivost nezaposlenih, mlađih od 25 godina i starijih od 54 godine, razvojem triju programa obrazovanja, a bit će uključeno 40 osoba. Ovim projektom će polaznici steći kompetencije i postati konkurentni na tržištu rada” – rekla je Mirela Petričić, voditeljica projekta.

Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih, te tvrtka Polet. Trajanje projekta je 20 mjeseci, a vrijednost projekta je 997.744, 84 kune.

“Za tvrtku Polet ovo je jako važan projekt, rado smo se uključili, jer tvrtka Polet posjeduje turističku agenciju koja radi vrlo uspješno i bori se sa svim problemima i nedaćama na tržištu, a to je doći do kvalitetnog turističkog kadra. Želimo kroz ovaj projekt educirati kadar na području Vukovarsko-srijemske županije koji nam je nužan za obavljanje naših radnih zadataka” – rekao je Mijat Kurtušić, direktor tvrtke Polet.

Kroz projekt će se razviti novi, inovativni programi obrazovanja u turizmu, u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih te potrebama turističkog sektora u Vukovarsko-srijemskoj županiji